Pagina 461 van 462

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 02 okt 2025, 20:06
door Arja
merel schreef: 01 okt 2025, 12:07 De hele achterpui ligt eruit. Het is 13 C in huis. Bij kou hoort erwtensoep. Die staat inmiddels al te pruttelen
Lekker. Niet dat het koud is maar die erwtensoep.

Hier friet vandaag

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 02 okt 2025, 20:07
door merel
Hier ook. Vandaag waren de ramen in de keuken aan de beurt. We konden geen kant op. Alles stof en gruis.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 22 okt 2025, 16:26
door Edelweiss
Ik heb twee prachtige kabeljauwfilets gekregen, waar ik heel blij mee ben. Ik realiseer me echter ook dat het zeker tien jaar geleden is dat ik zelf deze vis heb klaargemaakt. Ik kan me echt geen recept of bereidingswijze meer herinneren, en op internet werd ik zo overspoeld met ideeen dat ik eigenlijk nog steeds niet verder ben gekomen.

Daarom gooi ik graag hier een visje uit :). Hoe eten jullie het liefst kabeljauw? Bakken, oven, bijgerechten, groenten, saus, ...?
Ik hoor het heel graag! Veel dank vast!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 22 okt 2025, 16:28
door Bertiel
Oven 180c hete lucht
Ovenschaal met boter invetten
Vis met peper en zout bestrooien. Schijfje Citroën erop
20 a 25 minuten.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 22 okt 2025, 17:32
door merel
Ik vind kabeljauw uit de oven altijd lekker en het liefst zo eenvoudig mogelijk klaargemaakt met een beetje dille en citroen. Daarbij een botersaus en wat zomergroente.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 22 okt 2025, 22:06
door Arja
Tegenwoordig hebben we vaker kliekjes omdat er afzeggingen zijn. Moeten ze eigenlijk voor 16:00 doen.
Dus aten we kliekjes van gisteren

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 23 okt 2025, 09:12
door Edelweiss
Dank Bertiel, dit is perect. Merel bedankt voor de tip van de botersaus. Dit wordt ongetwijfeld smullen!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 05 dec 2025, 18:38
door FlyingEagle
Vandaag een heerlijke stamppot boerenkool ovenschotel gemaakt. Was echt super lekker. Keer wat anders dan gewoon stamppot.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 06 dec 2025, 07:31
door Zita
Ik ben wel benieuwd naar het recept.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 06 dec 2025, 09:13
door FlyingEagle
Zita schreef:Ik ben wel benieuwd naar het recept.
Ingrediënten voor 4 porties / 3/4 personen:

1 kilo (iets)kruimige aardappelen
300g boerenkool
1 el mosterd
125g kruidenroomkaas light
1 tl nootmuskaat
3-4 middelgrote uien
1 klontje roomboter
1 el suiker
3 el balsamico azijn
1 rookworst
Circa 100g Gruyere kaas
Circa 150g spekblokjes

Bereidingswijze:
* Schil de aardappelen en snijd in kleine gelijkmatige blokjes
* Breng de aardappelen en de boerenkool met koud water aan de kook en kook gaar
* Bak ondertussen de spekblokjes krokant in een bakpan en laat uitlekken op keukenpapier
* Snijd vervolgens de uien in halve ringen en bak glazig in de pan van de spekjes (verwijder een beetje van het spek vet en voeg de boter toe)
* Na 5 min bakken voeg je de suiker en balsamico azijn toe en bak dit nog 5 minuten op een heel laag vuurtje mee
* Verwarm nu de oven voor op 220 graden
* Als de aardappels en boerenkool gaar zijn, giet je ze en voeg dan ook de mosterd, roomkaas, nootmuskaat en gebakken uien toe. Breng op smaak met peper en zout en stamp tot een fijne smeuige puree.
* Doe de stamppot in een ovenschaal, verdeel de spekjes erover, de in ringen gesneden rookworst en grof geraspte (gruyere kaas) en bak voor 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Ik heb zelf twee gele en twee rode ui gebruikt. De nootmuskaat was ik vergeten.
De gebakken uien heb ik niet mee gestampt maar er later doorheen gespateld.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 06 dec 2025, 09:48
door helma
Wij hebben deze nu een paar keer gegeten, ook erg lekker

Boerenkoolstamppot met kerrie uien en gebakken rookworst - Francesca Kookt https://share.google/XAGfd9WWiRewuKtxz


Zonder de wijn en zonder de spekjes

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 06 dec 2025, 10:12
door refo
Met boerenkool hebben deze recepten weinig meer te maken. Het smaakt ook eigenlijk nergens naar. Net als courgettes en pompoenen. Die moeten ook altijd opgetuigd worden met een hele ris smaakmakers.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 06 dec 2025, 10:15
door FlyingEagle
Misschien moet je eens zoete wijn drinken bij de stamppot in plaats van zure…

Wij eten vaak genoeg stamppot op de originele manier. Soms is het leuk om als je wat tijd hebt er iets speciaals van te maken zodat de kinderen ook weer eens wat anders proeven.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 06 dec 2025, 10:17
door Tiberius
Bij ons eten ze ook veel meer rookworst dan boerenkool.
Eigenlijk is het rookworststampot met hier en daar een blaadje boerenkool.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 06 dec 2025, 14:10
door Orchidee

FlyingEagle schreef: Ingrediënten voor 4 porties / 3/4 personen:

1 kilo (iets)kruimige aardappelen
300g boerenkool
Oei dat vind ik erg weinig boerenkool...
Ik gebruik op 1250 gram aardappels 2 zakken diepvriesboerenkool (900 gram).
Dit is voor 5 personen.
Ik bak er 250 gram spekjes bij voor erdoor met een ui, 1 rookworst word gedeeld, mosterd staat op tafel en maak er een beetje jus bij of heb nog een restje van suddervlees.
Zout, peper en nootmuskaat naar smaak.
Een flinke scheut volle melk gaat ook nog door de stamppot.



Verstuurd vanaf mijn SM-A165F met Tapatalk